restoran podgoricatravel agency budvamontenegro car hiredostava hrane podgoricaulcinj privatni smestaj
PDF Export
20170830_094142_1.jpg

U Solunu održan sastanak o poboljšanju transparentnosti i odgovornosti mađunarodnih finansijskih institucija

Solun, Grčka, 31.08.2017. - NVO Green Home učestvovala je na prvom  sastanku radne grupe EuroIFI mreže i mreže međunarodnih zagovornika (IAWG) održanog od 28. do 31. avgusta 2017. godine na kojem je razgovarano o poboljšanju transparentnosti i odgovornosti međunarodnih finansijskih institucija (IFI). Vrijeme održavanja skupa poklopilo se sa godišnjim sastankom (IAMs)Nezavisnim mehanizmom odgovornosti (IFC) Internacionalnih finansijskih institucija što je bila dobra prilika za diskusiju, konsultacije i razmjene mišljenja između predstavnika civilnog sektora i predstavnika finansijskih institucija.

EuroIFI mreža je neformalna mreža nevladinih organizacija (NVO) koja se fokusira  na međunarodne finansijske institucije, poput Svjetske banke, Evropske investicione banke i Međunarodni Monetarni fond. Sa druge strane IAW (International Advocates Working group) je mreža nevladinih organizacija koja dijeli informacije, naučene lekcije, najbolje prakse i strategije/mehanizme odgovornosti u cilju izbjegavanja, odnosno smanjenja negativnih uticaja projekata gledano sa  ekološkog i socijalnog aspekta.

Na radionici je razmatrano na koji način izgraditi i osnažiti kapacitete EuroIFI mreže za korišćenje IAM ova (Independent Acountability Mechanisams)  i istraživanje njihovih sposobnosti da unaprijedi ciljeve zajednice, ospori projekte Internacionalnih finansijksih institucija i obezbijedi pravni lijek.

 

Više informacija na: diana. cavor@greenhome.co.me