PDF Export
59e295bd_fae0_48c7_a13f_093a0a0a0a64_skadar_lake_previewOrg.jpg

Aktivno građanstvo za bolju Crnu Goru

NVO Green Home je započela realizaciju projekta „Aktivno građanstvo za bolju Crnu Goru“ u saradnji sa organizacijama: Mreža za afirmaciju nevladinog sektora – MANS (vodeći projektni partner), Centar za zaštitu i proučavanje ptica – CZIP, Expeditio, Crnogorsko društvo ekologa – CDE i organizacijom Argus.

 

Očekivani rezultati projekta su:

 

-        Da više informacija o planiranju i implementaciji velikih razvojnih projekata u oblasti infrastrukture, energije i turizma bude javno dostupno;

-        Da više organizacija civilnog društva i građana učestvuje u procesu donošenja odluka kada je u pitanju donošenje novih zakonskih rješenja, planskih dokumenata i tenderskih dokumentacija;

-        Da institucije posvete više pažnje na nepravilnosti i korupciju vezanu za velike infrastrukturne i energetske projekte koji će se morati implementirati sa adekvatnim poštovanjem zakonskih odredbi i standarda.

 

Projekat „Aktivno građanstvo za bolju Crnu Goru“ je finansiran od strane Evropske Komisije. Projekat će trajati do marta 2020. godine.


Više informacija na: natasa.kovacevic@greenhome.co.me