PDF Export
Banner_2018.png

Pridruži nam se - Internacionalni dan čišćenja obale - 15. septembar

 

U subotu 15. septembra širom svijeta se obilježava Internacionalni dan čićenja obale.  Više od 127 zemalja širom svijeta i preko 280 organizacija aktivnim čišćenjem obala rijeka i mora šalje u svijet jedinstvenu poruku.

 

Niko ne zna koliko nerecikliranog plastičnog otpada završava u okeanu, poslednjem slivniku na Zemlji. Prema podacima Univerziteta Džordžija, grupe procjene su između 4.,8 i 12,7 miliona tona svake godine izruči se iz probalnih područja. Procjenjuje se da plastika u moru svake godine ubije na milione morskih životinja.

 

Prema istraživanjima, veliki problem po morske ekosisteme predstavlja mikroplastika, plastika veličine manje of 5mm. Stoga, i ove godine tim Green Home - a će se pridružiti pokretu: Internacionalni dan čišćenja obale koji u Crnoj Gori koordinira Zero Waste Montenegro sa ciljem da se ukaže na probleme nesavjesnog odlaganja otpada. Akciji se pridružujemo u Sutomoru na lokaciji Ratac a u saradnji sa NVO Čisto more. Pored čišćenja plaže, ronioci će čistiti i podmorje. Pridruži nam se u subotu - 15. septembra,lokacija Ratac.

 

Više informacija na: milica.kandic@greenhome.co.me