PDF Export
Info_dan_o_cirkularnoj_ekonomiji.png

Info dan o cirkularnoj ekonomiji – 21.09.2018.

Sa ciljem obilježavanja godišnjice ekološke države Crne Gore, NVO Green Home će u petak 21.09.2018. organizovati Info dan o cirkularnoj ekonomiji u tržnom centru Delta Citi. Tom prilikom, građani će imati priliku da se informišu o konceptu cirkularne ekonomije ali i važnosti reciklaže, kao jednog od mehanizama dostizanja ciljeva cirkularne ekonomije.

 

Jedan od često zaboravljenih otpada koji je veliki problem po životnu sredinu, jeste upravo garderoba, odnosno otpad iz tekstilne industrije kao i plastika.

 

Svi građani koji donesu tog dana staru garderobu, plastiku i papir,  biće nagrađeni zanimljivim  poklonima koje smo pripremili. Cilj nam je da podstaknemo građane na reciklažu ne samo ambalažnog otpada nego i otpada iz tekstilne industrije.

 

Sakupljenu garderobu  ćemo donirati Crvenom krstu a plastiku i papir ponijeti na reciklažu.

 

Aktivnost se realizuje u okviru projekata: ENV.NET uključivanje životne sredine Zapadnog Balkana i Turske u EU agendu koji je finansijski podržan od strane Evropske unije kao i projekta: Aktivni mladi za bolju životnu sredinu koji je finansijski podržan od strane Ministarstva sporta.


Više informacija na: milica.kandic@greenhome.co.me