PDF Export
46492653_2185041758411029_3153299967213305856_n.jpg

Održan okrugli sto na temu: Efektivne kampanje u borbi protiv neplanske i neodržive gradnje malih hidroelektrana

Podgorica_20.11.2018._NVO Green Home je u 20.11.2018. organizovala okrugli sto na temu:  „Efektivne kampanje u borbi protiv neplanske i neodržive gradnje malih hidroelektrana“.

 

Ciljevi okruglog stola bili su:

 

  • Predstavljanje efektivnih  mehanizama za borbu protiv neodržive izgradnje mHE u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i širem regionu;
  • Razvoj strateškog plana organizacija civilnog društva za djelovanje protiv neodrživih hidroenergetskih rješenja u Crnoj Gori;

 

Događaju su prisustvovali predstavnici iz NVO sektora iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, predstavnik Monitor – a, kao i predstavnici lokalnih zajednica, koje gravitiraju područjima na kojima se planira gradnja mHE. Učesnici su imali priliku da razmijene iskustva ali i da čuju primjere efektivnih kampanja iz regiona.

 

Napravljen je okviran plan djelovanja NVO sektora i mjesnih zajednica koje planiramo u budućnosti zajednički da sprovodimo.

 

Aktivnost se realizuje u okviru projekata: ENV.NET uključivanje životne sredine Zapadnog Balkana i Turske u EU agendu koji je finansijski podržan od strane Evropske unije i projekta: Aktivizmom protiv hidroenergetskih objekata na Balkanu i očuvanju prirodnih resursa Balkana koji je finansijski podržan od Pro Natura Friends of the Earth Switzerland.

 

Više informacija na: milica.kandic@greenhome.co.me