PDF Export

Sat za planetu "Skini se sa plastike, navuci se na prirodu"

Podgorica 29.03.2019.godine_NVO Green Home će  u saradnji sa Čistoćom d.o.o.  organizovati akciju čišćenja Duklje, u petak 29.03.2019. godine, sa početkom u 11h. U prethodnom period građani su imali mogućnost da pošalju lokaciju za koju smatraju da je problematična po pitanju deponovanja i odlaganja otpada. Na osnovu pristiglih prijava Green Home izabrala je Duklju kao lokaciju koju je potrebno očistiti, a posebno imajući u vidu kulturno – istorijske vrijednosti područja.

Akciji će se pridružiti predstavnici društveno-odgovorne kompanije Montenomaks i predstavnici Glavnog grada.

Samoj akciji prethodiće predavanje o važnosti i značaju Duklje, koje će održati predstavnik Muzeja i galerija Podgorica.

Akcija se organizuje kao dio globalne kampanje „Sat za planetu“ koju NVO Green Home u Crnoj Gori organizuje po deseti put. Slogan akcije je„Skini se sa plastike, navuci se na prirodu“ kojom se želi ukazati na štetnost plastike, koja po podacima naučnika predstavlja najveću prijetnju živom svijetu posle klimatskih promjena.

Pozivamo sve građane da se pridruže akciji kako bi smo zajedno dali doprinos, očistili navedenu lokaciju i poslali poruku da građanski aktivizam predstavlja važan dio u očuvanju i unapređenju životne sredine.

U subotu 30.03.2019. NVO Green Home će organizovati i centralni događaj Sat za planet u Kraljevom parku, koji će se obilježiti gašenjem svjetala na 60 minuta.

Više informacija na: irma.muhovic@greenhome.co.me