PDF Export
IMG_2458.jpg

Regionalna akcija za borbu protiv korupcije i kriminala u šumarstvu

Kola┼íin, 09.05.2019. - U okviru projekta "Regionalna akcija za borbu protiv korupcije i kriminala u ┼íumarstvu" u Kola┼íinu je odr┼żana radionica kojoj su prisustvovali najrelevantniji predstavnici ┼íumarskog sektora, kao ┼íto su generalni sekretar za ┼íumarstvo i direktor Uprave za ┼íume, kao i predstavnici koncesionara, nevladinog sektora, lokalnih vlasti, ┼íumarskih stru─Źnjaka i svih ─Źlanova koordinacionog odbora za prac╠üenje akcionog plana za suzbijanje nezakonitih aktivnosti u ┼íumarstvu.

 

Radionica je predstavila projekat "Regionalna akcija za borbu protiv korupcije i kriminala u ┼íumarstvu" sa posebnim naglaskom na ciljeve projekta i aktivnosti koje treba da doprinesu akciji za borbu protiv ┼íumskog kriminala i korupcije. Predstavnik koordinacionog odbora za prac╠üenje akcionog plana za suzbijanje nezakonitih aktivnosti u ┼íumarstvu, gdin Milisav An─Ĺeli─ç, istakao je rezultate njihovih aktivnosti u prethodnom periodu. Osim toga,gdin Franc Ferlin, stru─Źnjak za ┼íumarstvo predstavio je zahtjeve FSC standarda za gazdovanje ┼íumama s osvrtom na nezakonite aktivnosti.

 

Predstavnici inspekcijskih organa, Uprave za ┼íume i koncesionara ukazali su i na niz problema u ┼íumarskom sektoru kada je rije─Ź o o─Źuvanju ┼íuma i spre─Źavanju ilegalnih aktivnosti. Osim potrebe za dodadnom edukacijom i izmjenama u podzakonskim aktima istaknuta je va┼żnost bolje koordinacije svih onih koji mogu doprinijeti za┼ítiti.

 

Više informacija na: sanja.orlandic@greenhome.co.me