PDF Export
57232298_415195712604912_6591951071877267456_n.jpg

Okrugli sto: Klimatske promjene u Crnoj Gori - zakonski okvir i planovi za njegovu primjenu

NVO Green Home u saradnji sa partnerima Savjetom za ekološku gradnju iz Podgorice i Climate Action Network Europe(CAN Europe) iz Brisela, organizuje okrugli sto pod nazivom “Klimatske promjene u Crnoj Gori, zakonski okvir i planovi za njegovu primjenu”.  Okrugli sto će se održati u petak 31.maja 2019. godine u Podgorici u konferencijskoj sali Ministarstva održivog razvoja i turizma.

 

Cilj ovog okruglog stola je upoznavanje sa predlogom Zakona o zaštiti klime, obavezama i planovima naše zemlje kada je riječ o klimatskim promjenama. Osim toga, na događaju ćemo predstaviti  radanu verziju vodiča za pripremu Nacionalne nisko - karbonske dugoročne stretegije za Crnu Goru  kroz koju zapravo treba da postavimo naše ciljeve za smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte.

 

Događaj se organizuje kao dio projekta “Zajedno za bolju klimu u Crnoj Gori” koji je podržan od Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori a koji NVO Green Home realizuje u saradnji sa Savjetom za ekološku gradnju iz Podgorice i Climate Action Network Europe (CAN Europe) iz  Brisela.

 

Više informacija na: sanja.orlandic@greenhome.co.me