PDF Export
ljubljana.jpg

Učešće građana u pitanjima životne sredine – Ljubljana

Green Home je prisustvovala događaju po nazivom “Učešće građana u pitanjima  životne sredine“ koji se održao 22. oktobra 2019. godine u Ljubljani. Događaj je organizovan od strane Instituta alternativa u saradnji sa partnerima na projektu You4EU - Učešće građana 2.0 - organizacijom Pina iz Slovenije i Beogradskom otvorenom školom – BOŠ.

 

Na događaju je predstavljena publikacija “50 pitanja od vas za EU”,  koju čine pitanja građana postavljena putem društvenih mreža, kao i odgovori institucija i relevantnih aktera u oblasti zaštite životne sredine, procesa pristupanja EU, slobode medija i drugih.

 

Takođe, održano je i predavanje na temu “Ekološki izazovi, Evropa i njeni građani“, a učesnici su imali prilike da čuju i inspirativne priče o građanskim inicijativama poput priče iz Crne Gore o sječi čempresa u Baru i grupi kajakaša Balkan Rivers Tours iz Slovenije i njihovom načinu borbe protiv malih hidroelektrana na rijekama.

 

Kao završni deo događaja održana je panel diskusija o izazovima u polju zaštite životne sredine u Evropi. Tokom panela diskutovano je o zagađenju vazduha, klimatskim promjenama, siromaštvu i nedovoljnom učešću građana u donošenju odluka.

 

Više informacija na: nevena.petkovic@greenhome.co.me