PDF Export
SAT_ZA_PLANETU_4_1_1.png

Sat za planetu 2020

U subotu, 28. marta, Sat za Planetu, jedan od najvećih svjetskih pokreta za zaštitu životne sredine, ponovo će inspirisati pojedince, preduzeća i organizacije u preko 180 zemalja i teritorija da pokažu svoju posvećenost planeti.

Usred globalne zdravstvene krize COVID-19, Sat za Planetu Zemlju treba da bude trenutak solidarnosti i način na koji ćemo ukazati na problem gubitka biodiverziteta.

Priroda nam pruža sve ono što nam je potrebno da živimo, od vazduha koji udišemo do vode koju pijemo i čini naš život boljim. Međutim, sve većim pritiskom na prirodu čovjek ugrožava opstanak svih živih bića na Zemlji. Gašenjem svih svjetala koja u tom momentu nijesu prijeko potrebna, preduzimajući jednu pozitvnu akciju za našu Planetu, pomoći ćete u jačanju globalne odlučnosti da ostvarimo ulogu čuvara naše planete.

Priroda je u krizi kao nikad do sada! Stopa gubitka prirode širom svijeta tokom poslednjih 50 godina bez presedana je najveća u ljudskoj istoriji. Od vitalnog je značaja da sada djelujemo kako bismo obnovili svoju bogatu biološku raznolikost - za održivu budućnost za sve. Ovog Sata za Planetu, 28. marta u 20:30, ugasite svijetla, dajte svoju svoju podršku, ostavite svoj Glasaj za planetu. Zauzmite stav i pokažite da vam je stalo do budućnosti naše planete!

Ovom prilikom želimo pozvati nevladine organizacije, kompanije, institucije i gradove da budu dio ovog svjetskog događaja i da pokažu odgovornost prema sredini u kojoj žive gašenjem svijetla na 60 minuta.

 

Više informacija na: greenhome@greenhome.co.me