PDF Export
IMG_20200626_120526.jpg

Dodijeljene nagrade na konkursu “Video skroji, biciklo osvoji”

U okviru konkursa “Video skroji, biciklo osvoji” namijenjenog učenicima osnovnih škola iz Nikšića, Podgorice i Bara pristigla su 62 videa na temu klimatskih promjena i njihovog uticaja na planetu i čovjeka.  Komisija koju su činili predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, Mreže za klimatsku akciju (CAN Europe) i Green Home imala je težak zadatak da od pristiglih radova odabere najbolje.

 

Tri prvonagrađena učenika su Predrag Vukčević iz OŠ „Kekec“ iz Bara, Veljko Vukićević iz OŠ „Milorad Musa Burzan“ iz Podgorice i Luka Muk iz OŠ „Štampar Makarije“, takođe iz Podgorice. Nagrađenim učenicima su za njihovu kreativnost i prikupljanje informacija o klimatskim promjenama dodijeljena bicikla. Zbog velikog broja kvalitetnih radova 10 učenika će dobiti utješne nagrade koje čini promotivni set: ranac, kapa, majica i termos.  Dobitnici utješnih nagrada su: Petra Radenović, Ljubica Drašković, Staša Zogović, Kalina Smolović, Lazar Džekić, Katarina Madžar, Sofija Ćeranić, Petar Šćepanović, Novak Koprivica, Elena i Jovana Temelkovski. Svi učesnici konkursa biće nagradjani promotivnim majicama i diplomama koje će zbog trenutne situacije sa COVIDom 19 biti dostavljene školama.

 

Nagrađene video materijale možete pogledati na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/zajednozaboljuklimuucrnojgori/

 

Konkurs Video skroji, biciklo osvoji je dio projekta Zajedno za bolju klimu u Crnoj Gori koji NVO Green Home sprovodi u saradnji sa partnerima iz Brisela, CAN Europe i Savjetom za ekološku gradnju iz Podgorice. Projekat je podržan od strane Delegacije Evropske unije  u Crnoj Gori i Ministarstva javne uprave.