restoran podgoricatravel agency budvamontenegro car hiredostava hrane podgoricaulcinj privatni smestaj
PDF Export

Uređenje dvorišta OŠ ’’Vlado Milić“

Podgorica 23. decembar 2010 - NVO Green home je u saradnji sa učenicima, profesorima I roditeljima osnovne škole “Vlado Milić” u Donjoj Gorici realizovala akciju uređenja školskog dvorišta. Tokom ove aktivnosti zasađeno je 30-tak biljaka u okviru dijela dvorišta namijenjenog za mini botaničku baštu. Osnovni cilj je uključivanje djece i njihovih roditelja u slične aktivnosti u oblasti očuvanja životnog okruženja. Osim toga, botanička bašta imaće vaznu ulogu u vaspitno obrazovnom procesu učenika ove škole.

 

Istovremeno, dio učenika i pripadnika Green Home volonterskog centra radio je na čišćenju školskog dvorišta pri čemu je promovisana važnost separatnog odlaganja otpada. Riječ je o jednoj od niza akcija uređanja dvorišta koje se realizuju projektom “Učestvuj i mijenjaj”, u Podgorici, Mojkovcu i Ulcinju.

 

Osim toga, NVO Green Home obezbijedila je stabla novogodišnjih jelki za 3 vrtića, JPU “Đina Vrbica”, koja će po završetku praznika biti posađena u dvorištima. Na ovaj način želimo da upozorimo građane na ugroženost ove biljke i predložimo kupovinu njenih sadnica.

 

Projekat je podržala Američka ambasada u Crnoj Gori.