restoran podgoricatravel agency budvamontenegro car hiredostava hrane podgoricaulcinj privatni smestaj
PDF Export
evropa_sadrzaj.jpg

Putujemo u Evropu

Podgorica 08.06.2015.  - NVO Green Home uz finansijsku podršku fondacije Robert Bosch Stiftung kroz Balkan Trust for Democracy raspisuje konkurs pod nazivom „Putujemo u Evropu” za studente završnih godina (osnovnih, specijalističkih i master studija) sa Univerziteta u Crnoj Gori.

NVO Green Home poziva studente završnih godina sa prosjekom iznad 8,5 da dostave prijave za program “Putujemo u Evropu” u periodu od 15.06. do 25.06. 2016. Na konkursu mogu učestvovati studenti sa svih Univerziteta u Crnoj Gori koji su na završnim godinama, pod uslovom da su mlađi od 26 godina.

 

Prijava treba da sadrži popunjen upitnik, potvrdu o položenim ispitima, prosjek ocjena iz studentske službe kao i kopiju pasoša. Studenti mogu dostaviti svoje prijave radnim danima u periodu od 8h do 16h (lično) u NVO Green Home,  na adresu Dalmatinska br.78 (zgrada Čikoma) ili u elektronskoj formi na e-mail adresu ksenija.medenica@greenhome.co.me.

 

Program je namijenjen studentima koji ranije nisu imali priliku da putuju kroz slične programe, a posebnu prednost na konkursu imaju studenti koji ranije nisu putovali u zemlje EU. Kroz projekat pruža se šansa studentima da mjesec dana putuju zemljama Evrope zajedno sa svojim vršnjacima iz regiona. Na tom putovanju, imaju priliku da na neposredan način upoznaju zemlje EU, stanovnike, način života, kulturu i običaje. Studenti iz regiona, koji će imati priliku da učestvuju u ovom programu, okupiće se u Berlinu 25. – 28. jula 2016. godine odakle će i započeti putovanje. U Berlinu će biti organizovan prijem studenata na kojem, već tradicionalno, studenti imaju priliku da kroz zajedničke aktivnosti upoznaju svoje vršnjake iz regiona i vrlo često naprave dogovore oko zajedničkog putovanja. Studenti putuju u manjim grupama shodno svojim interesovanjima i željama.

 

S obzirom na činjenicu da je glavna prepreka za putovanje mladih ljudi nedostatak finansijskih sredstava, ovaj projekat ima upravo za cilj da se ova prepreka prevaziđe. Kroz projekat će za deset studenata, osim interrail karata u trajanju od 22 dana u kontinuitetu, putnog i zdravstvenog osiguranja, avionskih karata za putovanje do Berlina, kao i smještaja u Berlinu biti obezbijeđen i dio džeparca.

 

Više informacija na ksenija.medenica@greenhome.co.me