restoran podgoricatravel agency budvamontenegro car hiredostava hrane podgoricaulcinj privatni smestaj
PDF Export
DSC_1548.jpg

NVO Green Home održala okrugli sto na temu: "Predstavljanje priručnika o pravnim aspektima zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero"

 

Vranjina, 27.07.2016. - NVO Green Home u okviru projekta: „Podrška dugoročno održivom upravljanju Skadarskim jezerom“  koji je finansiran od strane  Partnerskog Fonda za kritične ekosisteme (Critical Ecosystem Partnership Fund - CEPF) održala je  okrugli sto na temu: „Predstavljanje priručnika o Pravnim aspektima zaštite Nacionalnog Parka Skadarsko jezero“ u prostorijama Nacionalnog Parka Skadarsko jezero.

 

Cilj okruglog stola bio je da se predstavi priručnik koji će sadržati informacije o načinu prijavljivanja nelegalne aktivnosti koji će osim nadzornicima koristiti i lokalnom stanovništvu. Na okruglom stolu nadzornici su istakli najveće probleme sa kojima se suočavaju prilikom obavljanja službene dužnosti, ističu da je najveći problem krivolov koji je na području jezera prisutan već godinama. Takođe su istakli da ne mogu efikasno obavljati svoju dužnost zbog nedostatka opreme i kapaciteta kao i da nemaju adekvatnu zaštitu koja im je potrebna prilikom vršenja dužnosti. Podsjećamo da je NVO Green Home u februaru 2016 godine. donirala zimsku opremu u vrijednosti od 5000 EUR.

 

Ovo je dio aktivnosti kojima se nastoji unaprijediti zaštita najvećeg jezera na Balkanu, kroz poboljšanje primjene domaćih i međunarodnih zakona u praksi i jačanje kapaciteta upravljača zaštićenim područjima.

 

Događaju su prisustvovali predstavnici Službe zaštite NPSJ, Direktor NP Skadarsko jezero Goran Škatarić, Bjanka Prakljačić (predstavnica NVO Noe conservation), predstavnici NVO Green Home.

 

Više informacija na: milica.kandic@greenhome.co.me