PDF Export
13782189_1747950345453508_3809864134254949738_n.jpg

Održana promotivna biciklistička vožnja "Light Up my bike"

29.jul, Podgorica - Preko 300 biciklista učestvovalo je na promotivnoj biciklitičkoj vožnji pod sloganom “Light Up my bike” , koju su organizovali Biciklo.me u saradji sa NVO Green Home, prodavnicama Bajkeraj i Tempo, 29.jula sa početkom u 21h.

 

Cilj biciklističke vožnje je da se podigne svijest biciklista o važnosti posjedovanja svjetala na dvotočkašima. Svjetla na biciklu, kako naprijed, tako i pozadi, preduslov su za bezbjednu vožnju po mraku, kada je saobraćaj i najopasniji.

 

Prije same  vožnje, svi biciklisti/biciklistkinje koji nisu imali propisano osvijetljenje mogli su da kupe po sniženim cijenama svjetla, fluorescentne prsluke i ostalu opremu od prodavaca iz radnji Tempo i Bajkeraj, koje su na Trgu Nezavisnosti imali svoje štandove.

 

Učesnici su vozili od trga Nezavisnosti ulicom Slobode u pravcu brda Gorica, lijevo u Bulevar Ivana Crnojevića, desno u ulicu Vaka Đurovića, lijevo preko Vezirovog mosta, pa lijevo ulicama serdara Jola Piletića, Jovana Tomaševića i Ivana Milutinovića uz Moraču, lijevo preko mosta Union Bulevarom Crnogorskih serdara, lijevo ulicom Kralja Nikole, pravo ulicom Slobode do Trga Nezavisnosti, gdje se vožnja i završila.

 

Na početku ovog događaja Biciklo.me i NVO Green Home su podijelili nagrade za najboljih 5 fotografija sa osvijetljenim biciklima koje su pedalaši/pedalašice mogli slati na Facebook stranici ovog udruženja do 28.jula u ponoć.

 

Nakon vožnje, bicikliste i biciklistkinje su mogli da se odmore i zabave uz zvukove DJ Krcka.

 

Više informacija namilica.mihaljevic@greenhome.co.me