PDF Export
Critical_mass_1.jpg

Održana biciklistička tura posvećena đacima

Podgorica, 26. avgust 2016. - Preko 150  biciklista i biciklistkinja učestvovalo je na promotivnoj biciklitičkoj vožnji posvećenoj đacima i početku školske godine koju su organizovali Biciklo.me u saradnji sa NVO Green Home, 26.avgusta sa početkom u 19h.

 

Biciklisti i biciklistkinje su se okupili na  Trgu nezavisnosti i krenuli u pravcu brda Gorica, lijevo u Bulevar Ivana Crnojevića, zatim desno u ulicu Vaka Đukovića, lijevo preko Vezirovog mosta pa lijevo ulicom serdara Jola Piletića pored OŠ „Sutjeska“, desno u 13. jula, lijevo na kružnom toku u Moskovsku, desno Dalmatinskom, zatim lijevo u ulicu Meše Selimovića, još jednom lijevo u Bulevar Mihaila Lalića, lijevo Moskovskom, pa zatim desno u ulicu Vasa Raičkovića, lijevo Bulevarom Jovana Tomaševića, pa desno preko mosta Millenium, ulicom Ivana Milutinovića, desno ulicom Slobode do Trga nezavisnosti, gdje se vožnja  i završila.

 

Ovo je bila zgodna prilika i da organizatori skrenu pažnju na to da bi glavni grad države koja pretenduje da bude ekološka i da svoj razvoj bazira na održivosti trebao da mlade ljude stimuliše na različite načine da u školu idu biciklima.

 

Odgovarajuća saobraćajna infrastruktura i bezbjednost su osnovni preduslovi za to.

 

I ovom prilikom organizatori su podijelili promotivne materijale učesnicima.

 

Više informacija na: milica.mihaljevic@greenhome.co.me