PDF Export
zagadjenje.jpg

Green Home organizuje okrugli sto na temu zagađenja

Podgorica, 28.09.2016. - NVO Green Home organizuje okrugli sto na temu „Izazovi i rješenja u dostizanju ciljeva u oblasti kvaliteta vazduha u  Crnoj Gori koji će se održati 29.09.2016. godine u hotelu Ramada, sa početkom u 10 h.

 

Okrugli sto se organizuje u okviru projekta „Čist vazduh za Crnu Goru“, koji je orijentisan ka podizanju svijesti različitih organizacija civilnog društva i građana  na lokalnom i nacionalnom nivou o štetnosti sagorijevanja fosilnih goriva, sa fokusom na rad termoelektrana i njihovim štetnim uticajem na zdravlje i životnu sredinu.

I

Ciljevi okruglog stola biće informisanje javnosti o nivou zagađenja vazduha u Crnoj Gori, njegovom negativnom uticaju na zdravlje i životnu sredinu, kao i informisanje o obavezama i kapacitetima Crne Gore da odgovori na stroge standarde i Direktive EU u ovoj oblasti, a sve ovo posmatrano sa aspekta eventualne  izgradnje nove termoelektrane u Pljevljima.

 

Jedan od prezentera na okruglom stolu biće Vlatka Matković Puljic iz organizacije HEAL, vodeće evropske organizacije koja istražuje kako životna sredina utiče na zdravlje ljudi u Evropskoj unji.

 

Vise informacija na diana.cavor@greenhome.co.me