PDF Export
Slika_za_sajt.jpg

Okrugli sto: Šta je energetsko siromaštvo i kako se sa njim izboriti?

Podgorica, 24.10.2016. - NVO Green Home u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, realizuje projekat “Smanji potrošnju energije i promijeni navike (REACH)” sa ciljem da doprinese riješavanju problema energetskog siromaštva na praktičnom i sistemskom nivou.

 

U cilju upoznavanja javnosti sa temom energetskog siromaštva i uspostavljanja dijaloga sa svim akterima u utorak 25.oktobra 2016. godine održaće se okrugli sto “Šta je energetsko siromaštvo i kako se sa njim izboriti?”. Jedna od organizacija koja već nekoliko godina djeluje u ovoj oblasti je Društvo za oblikovanje održivog razvoja iz Hrvatske, ispred koje će gdjica Slavica Robić govoriti o pojmu energetskog siromaštva, situaciji u zemljama Evropske unije i zemljama Zapadnog Balkana.

 

Osim toga, na okruglom stolu će biti predstavljeni podaci do kojih se došlo u Crnoj Gori nakon pilot istraživanja u Crnoj Gori.

Projekat promoviše racionalno korišćenje energije i predviđa niz aktivnosti koje su namijenjene energetski siromašnim domaćinstvima kao  što su besplatno savjetovanje, doniranje malih paketa uređaja za uštedu energije i sl.

 

Istovremeno cilj projekta je da omogući šire prepoznavanje energetskog siromaštva kao problema koji zahtijeva strukturne promjene i riješenja  na lokalnom i nacionalnom nivou.

U skladu sa tim projekat predviđa saradnju i uključivanje predstavnika/ca institucija i organizacija koji svojim radom, iskustvom i znanjem mogu doprinijeti riješavanju ovog problema.

Pozivamo Vas da prisustvujete okruglom stolu i saznate više o temi energetskog siromaštva.

Okrugli sto “Šta je energetsko siromaštvo i kako se sa njim izboriti?” će se održati u sali Cetinje hotela Best Western Premier u utorak 25.10.2016. godine sa pocetkom u 10h. (Registracija učesnika počinje u 9:30).

Više informacija na: sanja.orlandic@greenhome.co.me