restoran podgoricatravel agency budvamontenegro car hiredostava hrane podgoricaulcinj privatni smestaj
PDF Export
IMG_0587.jpg

Otvaranje turističkog info centra i degustacija lokalnih proizvoda iz okoline Šaskog jezera

Šasko jezero, Ulcinj 16.03.2017._NVO Green Home će organizovati manifestaciju povodom otvaranja Turističkog informativnog centra Šasko jezero, na obali jezera (kod restorana Šas),  16.03.2017. sa početkom u 11:00h. Cilj manifestacije je da se pomovišu prirodne i kulturne vrijednosti ovog područja te da se predstavi gastronomska i rekreativna turistička ponuda, tradicionalne djelatnosti i ponuda koju nudi ova jedinstvena turistička destinacija u srcu budućeg zaštićenog područja.

 

U prethodnom periodu adaptirali smo prostor Info centra koji pruža osnovne informacije o jezeru i njegovoj okolini u kojem posjetioci mogu kupiti autentične lokalne proizvode, poput maslinovog ulja, meda, domacih sapuna, raznovrsnih rucnih radinosti.

 

U želji da se promoviše ovaj kraj a samim tim  i novo-otvoreni info centar organizujemo sajam lokalnih proizvoda, gdje će posjetioci moći da degustiraju specijalitete lokalne kuhinje i da se upoznaju sa radom lokalnih proizvođača. Takođe ćemo organizovati vožnju jezerom u drvenim ribarskim cunovima i posjetu Drevnom Gradu Svaču gdje će se posjetioci upoznati sa istorijom ovog kraja, uživati u čudesnom pogledu i posmatrati ptice. Ljubitelji tradicionalnih sportsko rekreativnih igara će uživati u partiji šaha ili stonog tenisa a takođe će se upoznati sa tehnikama izrade rucnih radova.

 

Aktivnost predstavlja rezultat projekta „Podrška lokalnim zajednicama u implementaciji turističkih praksi zasnovanih na prirodnim bogatstvima u okolini Šaskog jezera“, koji realizuje NVO Green Home a finansiran je od strane Partnerskog fonda za zaštitu ekosistema (CEPF).

 

Više informacija na: milica.kandic@greenhome.co.me