restoran podgoricatravel agency budvamontenegro car hiredostava hrane podgoricaulcinj privatni smestaj
PDF Export
za_sajt.jpg

Aktivnosti povodom 22 aprila, Dana planete Zemlje

Podgorica 19.april 2017. U susret 22. aprilu, Danu planete Zemlje, NVO Green Home realizuje niz aktivnosti, koje imaju za cilj podizanje svijesti gra─Ĺana i edukaciju o zna─Źaju o─Źuvanja mora, kao i efikasnijem upravljanje morskim ekosistemom.

 

Naime, 21. aprila 2017. godine. u saradnji sa Agencijom za za┼ítitu ┼żivotne sredine i Udrugom Sunce iz Splita, NVO Green Home ┬áorganizuje III radionicu u nizu kao dio konsultativnog procesa za izradu mjera upravljanja potencijalnim Natura 2000 podru─Źjem u moru. Cilj radionice je da se prepoznaju pritisci na ribarstvo i marikulturu i u saradnji sa razli─Źitim zainteresovanim stranama predlo┼że mjere upravljanja.

 

Istog dana priru┼żi─çemo se┬áDOO "┼ákoljke Boke", DOO ÔÇŁBoka GardÔÇŁ Security, JU Gimnazija, Kotor, O┼á"Savo Ilic", O┼á"Njego┼í", Institut za biologiju mora, Kotor ┬ákao i AD"Expo" i AD"Napredak"┬á,koji sprovode vi┼íe dru┼ítveno i ekolo┼íki korisnih edukativnih aktivnosti, ─Źi┼í─çenja lokacije od mjesta rijeke Ljute do vodovoda Orahovac, ─Źi┼í─çenja solarnih panela,┬ásadnja drveta u moru-hidropon i┬ápostavljanja hranilica za ptice.┬áGreen Home ─çe se se pridru┼żiti ovim aktivnostima i biti dio tima koji ─çe odr┼żati┬áekolo┼íki ─Źas, u okviru koga┬á─çemo predstaviti na┼íe aktivnosti na┬áza┼ítiti morskih ekosistema.

U subotu ┬á22.┬áaprila u saradnji sa JP Morsko dobro i NVO Porat iz Budve┬ápridru┼żi─çemo se┬áakciji ─Źi┼í─çenja podmorja┬ái plivali┼íta┬áPorata, Stari grad Budva. Istog dana, u saradnji sa Agencijom za za┼ítitu ┼żivotne sredine organizova─çemo izlo┼żbu┬áo morskim stani┼ítima i njihovoj za┼ítiti┬áu holu┬átr┼żnog centra┬áDelta city.┬áIzlo┼żbu ─Źini 16 informativnih i edukativnih panela ┬ákoji daju osnovne informacije o morskim za┼íti─çenim podru─Źjima, ugro┼żenim vrstama i stani┼ítima koji pripadaju budu─çoj┬áNatura 2000 ekolo┼íkoj mre┼żi u Crnoj Gori.

Više informacija na: natasa.kovacevic@greenhome.co.me