Održana internacionalna trodnevna radionica u okviru projekta MediterRe3, u Hanji (Grčka)

Održana internacionalna trodnevna radionica u okviru projekta MediterRe3, u Hanji (Grčka)

Radionicu smo organizovali u okviru projekta MediterRE3 čiji je cilj smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte prouzrokovanih šumskim požarima prelaskom sa suzbijanja na prevenciju i promociju pejzaža otpornih na požare.

Radionica je održana u periodu od 31.01. – 02.02. a prisustvovali su joj i predstavnici Nacionalnih parkova Crne Gore, direktor JPNPCG Vladimir Martinović i šef Službe za zaštitu prirodne i kulturne baštine i održivi razvoj dr Aleksandar Mijović, kao i direktor Agencije za zaštićena područja Podgorice, Drago Đeković, predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ranko Kankaraš.

Projektnim aktivnostima kreiraće se smjernice za oporavak šumskih pejzaža kroz pametno planiranje protiv požara na Mediteranu koje će uputiti nadležne organe na metode smanjenja opasnosti od šumskih požara kroz integrisano upravljanje šumskim pejzažima.

Ovaj projekat se implementira u saradnji sa Institutom Oikos iz Italije, Prirodnim Regionalnim Parkom Luberon iz Francuske, Organizacije CIHEAM-MAICh iz Grčke, Nacionalnom opservatorijom Atine/Institut za ekološka istraživanja i održivi razvoj (NOA) iz Grčke. Projekat je finansijski podržan od strane Evropske Klimatske Inicijative (EUKI).

Projekat je finansijski podržan od strane Evropske Klimatske Inicijative (EUKI).

Adresa

Dalmatinska 78

Podgorica 81000

Crna Gora

Crafted with love by Bild Studio