Prekršajna prijava protiv Ekopatriotizma je slika iskrivljene stvarnosti koju živimo

Prekršajna prijava protiv Ekopatriotizma je slika iskrivljene stvarnosti koju živimo

Umjesto da razumije protest i revolt građana, i učini sve što je u nadležnosti Komunalne policije da spriječi nelegalno odlaganje otpada širom Crne Gore, Komunalna policija u Nikšiću je pokrenula prekršajnu prijavu protiv ekološke aktivistkinje Ivane Čogurić iz Ekopatriotizma.

Pokretanje prijave protiv ekološke aktivistkinje je zapravo odbijanje da se prihvati uloga koju komunalna policija ima u spriječavanju nelegalnog odlaganja otpada, te pokušaj da se na ovaj način smanji pritisak koji ekološki aktivisti vrše na institucije u skretanju pažnje da je stanje u oblasti upravljanja otpadom poražavajuće. U krajnjem, ovo je iskrivljena slika stvarnosti koju živimo a u kojoj se u odgovornost prebacuju na one koji reaguju na problem.

Pozivamo komunalnu policiju Nikšića, ali i predstavnike Komunalne policije drugih gradova u Crnoj Gori da razumiju i prihvate svoje nadležnosti i da reaguju na nelegalno odlaganje otpada tako što će pisati prijave i kažnjavati one koji u kontinuitetu zagađuju životnu sredinu.

Sigurni smo da će Ivana i drugi ekološki aktivisti nastaviti da vrše pritisak na institucije i svojim aktivnostima i performansima skretati pažnju na probleme. Problemi u oblasti upravljanja otpadom su defakto prisutni, a predstavnici institucija, uključujući Komunalnu policiju ih ne riješavaju.

Adresa

Dalmatinska 78

Podgorica 81000

Crna Gora

Crafted with love by Bild Studio