NAGRADNI KONKURS ZA FOTOGRAFIJE PROKLETIJA I KOMOVA

NAGRADNI KONKURS ZA FOTOGRAFIJE PROKLETIJA I KOMOVA

Dragi ljubitelji prirode, planinari, fotografi, istraživači,

Pozivamo vas da nam na nagradni konkurs dostavite kvalitetne fotografije Prokletija i Komova koje ćemo pripremiti za izložbu. Želimo da kroz izložbu fotografija “Šume Prokletija i Komova” prikažemo ljepote i biodiverzitet ova dva zaštićena područja sa fokusom na šume, ali i probleme koji ih karakterišu kao što su: požari, sječa stabala, erozija, odlaganje otpada i druge aktivnosti koje dovode do negativnih uticaja na životnu sredinu.

Poziv je namijenjen svim ljubiteljima prirode, planinarima, istraživačima i fotografima koji posjeduju slike ova dva područja u visokoj rezoluciji.

Broj fotografija koje može poslati jedan kandidat nije ograničen ali fotografije moraju biti autorske. Rok za dostavljanje fotografija je 17.05.2023, a fotografije je potrebno poslati na email: greenhome@greenhome.co.me

Stručna komisija na nivou projekta će odabrati fotografije koje će biti iskorišćene u okviru izložbe, kao i one koje će biti nagrađene.

Fotografije koje budu odabrane biće upotrijebljene samo za izložbu. Autor fotografije zadržava autorska prava na istu. Green Home zadržava parvo da prihvati ili odbije fotografiju na osnovu teme, estetskih i tehničkih kriterijuma, bez pružanja objašnjenja učesnicima konkrusa.

Nagrade će biti: rafting Tarom, prolazak kroz kanjon Nevidio, packraft ili kajak tura u dogovoru sa dobitnicima prve, druge i treće nagrade.

Centralna izložba će biti realizovana u Podgorici, u terminu koji ćemo naknadno definisati, kao i u opštinama na čijim teritorijama se nalaze Nacionalni park Prokletije i Park prirode Komovi.

Adresa

Dalmatinska 78

Podgorica 81000

Crna Gora

Crafted with love by Bild Studio