Održan Edukativni kamp o prirodnim nepogodama

Održan Edukativni kamp o prirodnim nepogodama

NVO Zeleni dom – Green Home je u periodu od 25. do 27. jula 2019. godine u Crkvičkom Polju (Opština Plužine) organizovala edukativni kamp o prirodnim nepogodama. Na trodnevnom kampu učesnici su imali priliku da steknu teorijska i praktična znanja o prirodnim nepogodama, snalaženju u prirodi ali i da se upoznaju sa prirodnim ljepotama ovog kraja.

Sa prirodnim i kulturnim bogatstvima Crkvičkog Polja, Parka prirode Piva i značajem njihovog očuvanja učesnike kampa upoznao je Slobodan Delić, iz Parka prirode Piva. Predavanja o prirodnim nepogodama održali su i Nada Srdanović iz Direktorata za vanredne situacije – PJ Nikšić, Dragan Vujović Šlagi iz Službe zaštite i spašavanja, dok su predstavnici NVO “Bushcraft Montenegro” mlade učili tehnikama snalaženja i preživljavanja u prirodi.

Organizovane su i biciklističke i pješačke ture kako bi se učesnici kampa upoznali sa prirodnim ljepotama i bogatstvima ovog područja.

Kamp je organizovan u okviru projekta „Ja sam spreman/a“, koji je finansijski podržan od strane Ministarstva unutrašnih poslova, od sredstava iz Fonda zaštite i spašavanja.

Adresa

Dalmatinska 78

Podgorica 81000

Crna Gora

Crafted with love by Bild Studio