Otpor mještana izgradnji planirane male hidroelektrane na rijeci Lještanici

Otpor mještana izgradnji planirane male hidroelektrane na rijeci Lještanici

Bijelo Polje, 11.05.2019. godine_NVO Green Home sa mještanima sela Lijeska, koje je od Bijelog Polja udaljeno 30 km je organizovala Okupljanje građana pod nazivom „Otpor mještana izgradnji planirane male hidroelektrane na rijeci Lještanici.“

Cilj okupljanja je upoznavanje svih zainteresovanih strana sa stavovima lokalnih zajednica povodom planirane gradnje mHE na rijeci Lještanici i skretanje pažnje na štetne posljedice gradnje mHE.

U selu Lijeska danas se okupilo više od 50 mještana, koji su jednoglasni u stavu da ne žele izgradnju male hidroelektrane na rijeci „Lještanici“. Važno je istaći da su se i mještani Bukovice i Plava pridružili okupljanju i dali podršku mještanima Lijeske. Jasno su istakli da će pružiti podrušku svima u borbi protiv gradnje mHE, da je lokalno stanovništvo jednoglasno i da neće dozvoliti dalje oduzimanje i uništavanje rijeka.

Na rijeci Lještanici su lanirane dvije hidroelektrane i sa postojećom mHE Vrelo nizvodno znače osiromašenje voda u kompletnom vodotoku Lještanice.

Adresa

Dalmatinska 78

Podgorica 81000

Crna Gora

Crafted with love by Bild Studio