Jačanje svijesti o uticaju grijanja na zagađenje vazduha, klimatske promjene i zdravlje

Jačanje svijesti o uticaju grijanja na zagađenje vazduha, klimatske promjene i zdravlje

Cilj ovog projekta je podizanje svijesti o uticaju klimatskih promjena i zagađenja vazduha na zdravlje, kao i pokretanje promjene ponašanja, sa fokusom na grijanje u domaćinstvima.

Očekivani rezultati projekta su povećana svijest lokalnih vlasti i organizacija civilnog društva i lokalnog stanovništva o uticaju klimatskih promjena i zagađenja vazduha na zdravlje, kao i povećana svijest građana, a posebno žena, mladih i starijih o mogućnostima smanjenja zagađenja vazduha u unutrašnjem i spoljašnjem prostoru.

U okviru projekta, realizovaćemo slijedeće aktivnosti:

·         Radionicu za predstavnike  lokalnih i državnih vlasti zaduženih za zagađenje vazduha sa fokusom na opštine koje se suočavaju sa najvećim zagađenjem vazduha kao što su: Pljevlja, Bijelo Polje, Nikšić i Podgorica, kao i na državne vlasti, uključujući: resorna ministartstva, Agenciju za zaštitu životne sredine, CETI, Institut za javno zdravlje itd.

·         Radionicu za organizacije civilnog društva, koja će okupiti organizacije koje se bave zaštitiom životne sredine i zdravljem ljudi.

·         Promotivnu i edukativnu kampanju usmjerenu na širu javnost u Crnoj Gori.

Projekat je finansijski podržan od strane OSCE (Organisation for Security and Co-operation in Europe).

Program
Program za energiju i klimatske promjene
Period
novembar 2023 – mart 2024
Lokacija
Montenegro

Povezane novosti

Crafted with love by Bild Studio