Medijski centar za izvještavanje o životnoj sredini (NORTH)

Medijski centar za izvještavanje o životnoj sredini (NORTH)

Green Home, u saradnji sa RTV Pljevlja i Centrom za demokratiju i ljudska prava (CEDEM), započeo je sprovođenje projekta Medijski centar za izvještavanje o životnoj sredini – NORTH. Projekat se sprovodi u periodu kada se od Crne Gore očekuje da intenzivira napore na usklađivanju i sproveđenju legislative u oblasti zaštite životne sredine, posebno u oblasti upravljanja otpadom, kvalitetom voda i klimatskih promjena, kao i na unapređenju slobode medija.

Opšti cilj projekta usmjeren je na jačanje participativne demokratije i procesa EU integracije Crne Gore osnaživanjem i podsticanjem profesionalizma i istraživačkog novinarstva u oblasti zaštite životne sredine i pregovaračkog poglavlja 27.

Specifični ciljevi projekta se odnose na izgradnju kapaciteta novinara na sjeveru Crne Gore i ulaganje napora za izvještavanje o ključnim ekološkim temama na profesionalan i etički način, korišćenjem slobodnog pristupa IT alatima i bazama podataka, te saradnjom sa civilnim sektorom u ovoj oblasti.

Projekat je primarno usmjeren na novinare RTV Pljevlja, te studente novinarstva Fakulteta političkih nauka, free-lance novinare i organizacije civilnog društva sa sjevera Crne Gore.

Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Evropske komisije kroz program Profesionalizacija medija u Crnoj Gori. Trajanje projekta je dvije godine, od januara 2020. do januara 2022. godine.

Više informacija na : azra.vukovic@greenhome.co.me

Program
Program za zaštitu životne sredine
Period
januar 2020 – januar 2022
Lokacija
Crna Gora

Povezane novosti

Crafted with love by Bild Studio