Podrška Iberostaru u implementaciji Strategije unaprijeđenja zdravlja obale

Podrška Iberostaru u implementaciji Strategije unaprijeđenja zdravlja obale

Green Home pruža podršku Iberostaru u implementaciji Strategije unaprijeđenja zdravlja obale.
Iberostar je porodična firma koja vodi oko 100 hotela širom svijeta, uglavnom u području Mediterana i na Karibima. Kao dio Strategije održivosti, Iberostar je lansirao Mapu puta za unaprijeđenje zdravlja obale, čiji opšti cilj je da se doprinese poboljšanju svih ekosistema oko objekata Iberostara do 2030.
Green Home sa saradnicima im pruža podršku u definisanju trenutnog stanja životne sredine u ekosistemima oko objekata Iberostara. U Crnoj Gori Iberostar ima tri hotela koji se nalaze u Budvi i Herceg Novom.
O Talasu promjena
U 2020. godini, kompanija Iberostar se obavezala da će voditi odgovoran turizam, dijelom tako što će štititi i obnavljati okean od kojeg će zavisiti njihovo poslovanje. Kroz svoj pionirski pokret Talas promjena (Wave of change), Iberostar pruža riješenja za najveće izazove okeana koristeći prednosti turizma i sposobnost privatnog sektora da ubrza i proširi rješenja. Ove akcije će dovesti do otpronijeg poslovanja i otpornih regenerativenih destinacija u kojima će svi uživati u generacijama koje dolaze. Iberostarova Mapa puta unaprijeđenja zdravlja obale se bavi trećom od pet dugoročnih obaveza Talasa promjena: poboljšanje ekološkog zdravlja ekosistema. Ova mapa puta postavlja jasne ciljeve u kritičnim oblastima turističkog sektora, destinacijama i zdravlju okeana. Mapa puta postavlja jasne presedane za dokazivanje poslovnog slučaja, uspostavlja ključne indikatore napretka koji će se koristiti za praćenje uspjeha i pružanje smjernica.
Projekat je finansijski podržan od strane Iberostara.

Program
Program za zaštitu životne sredine
Period
avgust 2023 – decembar 2025
Lokacija
Crna Gora

Povezane novosti

Crafted with love by Bild Studio